jag fick googla hur man gör våfflor.

Allmänt, Barn, Mat / Permalink / 0

Jag älskar att laga mat, tycker verkligen att det är jättekul. Men enkla rätter som pannkakor och våfflor har jag inte lärt mig att göra. Det går inte in hur receptet ska vara. Kanske för att jag aldrig följer recept. Blir väldigt störd när jag behöver gå efter recept. Det förstör. Gjorde hur som helst våfflor igår. Såklart. Emilia var inte hemma men Cillian tryckte 3 st och soppa. Jag hade ett jättesug på våfflor och pannkakor när jag var gravid med Cillian. Annars äter jag det inte, tycker inte att de är så roliga. 

Emilia var hemma hos en kompis igår. När jag hade hämtat Cillian och vi var på väg hem från förskolan så ser jag henne och hennes kompis åka förbi på varsin sparkcykel. Vi vinkade glatt och sa hej. Det är så konstigt när man inser att det är i de här kvarteren som hon kommer att ha sina barndomsminnen. Jag kommer ihåg flera gator där jag växte upp. Hur man gick runt med kompisar, parkerna, mataffären man handlade godis i.

Och de skapas nu hos henne. Hon kommer att komma ihåg det läskiga huset på gatan längre ner. För alla kvarter har såna hus. Hon ser kvarteret på ett helt annat sätt än jag ser det på. Jag ser smutsen, de nedgångna lekparkerna, den lilla mataffären, de tråkiga husen. Men jag är ganska säker på att när hon tänker tillbaka på det här kommer det att vara solsken, stora fina hus, perfekt kiosk full med godis och glass. Och det är ju så man vill att barnen ska se sin barndom. När jag tänker tillbaka på mitt kvarter är det oftast sommarkväll. Jag leker hos min kompis eller vi är ute på äventyr på en annan gata och allt är spännande och kul.

Till top