Godislöfte

Allmänt / 2018, Barn, Familj, Livet / Permalink / 0
Inte för att berätta om mitt otroligt intressanta sjukdomsläge hela tiden men nu är det på bättringsvägen i alla fall. Idag är Emilia hemma med mig då fritids är stängt. Får se hur jag lyckas underhålla henne hela dagen, hon är nämligen redan uttråkad...
 
Hon har bestämt sig för att ha godislöfte det här året. Så från i söndags så var det slut med godis men även med chips, kakor och glass. Anser verkligen inte att hon behöver det då hon inte äter orimliga mängder av något av det där men det kan alltid vara kul att prova. Men jag la fram hur långt ett år är och att hon då inte skulle kunna äta glass på sommaren eller snacks när hennes lillebror äter det på helgen. Men hon var bestämd och ville verkligen prova, så då kan ju inte vi säga emot. Vi får väl se hur det går. 
 
Jag hade godislöfte när jag var liten men jag tror inte att det gick så bra. Men jag tog heller inte bort allt snacks, förstår inte varför hon vill ta bort även glass och kakor. 
Själv tror jag inte på att ta bort saker helt, det lägger för stor press på det hela men man kan alltid försöka att dra ner på saker och äta måttligt. Själv älskar jag chips och har väldigt svårt att sluta äta det när jag väl börjat. 
 
Jag kan inte ta bort det även från Cillian för det är inte hans eget beslut men det är inte snällt att dra fram chips på helgerna mitt framför Emilia, för jag tror inte att det kommer bli lätt att stå emot och under jobbiga dagar kommer hon enbart att bli sur på sin lillebror och han har ju egentligen inte gjort något. 
 
 
Till top