Kryssning i påsk

Allmänt / Barn, Familj, Livet, Mamma / Permalink / 0

Har nu bokat en liten kort kryssning i påsk. Jag och barnen åker iväg till Helsingfors tillsammans med min kompis och hennes barn. Det är perfekt ålder på barnen så de leker väldigt bra ihop. Emilia och Signe är det 4 månader mellan och Cillian och Holger är det ungefär 6 månader mellan.

Jag berättade det för Emilia igår och hon blev jätteglad. Hon och Signe ringde varandra igår från deras egna mobiler och pratade om kryssningen. Så himla konstigt när man sitter och gör läxan med sin dotter och helt plötsligt kör hon Facetime med sin kompis. Ibland kan man förtränga att hon blivit äldre men vid såna tillfällen är det så extremt uppenbart. Hon får sitt egna liv när hon kan ringa sina vänner själv. Tur att Cillian finns och fortfarande är liten! 

(null) Hon frågade mig igår om hon och hennes kompis fick gå hem själva från skolan nu på torsdag. Jag känner mig inte riktigt redo för det. Emilia har ofta koll på läget men ibland känns hon så himla borta. Och jag vill verkligen inte att de ska gå hem själva när det är mörkt ute. Frederik föreslog att hon skulle vänta tills hon blir 18 år med det. Jag håller helt klart med.  

(null)

 
Borta två kvällar i rad

Allmänt / Barn, Familj, Livet / Permalink / 0

 

Vi inleder veckan med att Frederik får vabba Cillian. Han har varit snorig i helgen och nu var han väldigt hostig och såg allmänt överkörd ut. Vi tyckte att det var bättre att få vara hemma och vila upp sig då. Så att det inte blir värre. Imorgon får jag vara hemma med han antagligen.

De flesta veckorna brukar vara ganska lugna, det kan vara att en av oss har något inplanerat om kvällen men oftast kommer vi alla hem. Men den här veckan är det bara måndag och tisdag som blev vanliga. Sen på onsdag ska jag äta middag med jobbet för att tacka av en tidigare medarbetare. På torsdag ska jag på teater med mamma och på fredag ska Frederik ut och äta middag med sin brorsa. Jag brukar försöka att inte boka in saker två kvällar på raken men ibland blir det så. Det är ju inga problem men det har blivit något av en principsak för mig.

Men nu när barnen börjar bli äldre och kvällarna inte är lika jobbiga längre så är det inte en så stor grej. Det är lika enkelt att lägga två barn som ett barn. Ser fram emot fredag när det bara är vi tre. Det är alltid mysigt att sätta sig i soffan med ett barn på varsin sida och titta på en film. Det är aldrig så lugnt och harmoniskt som man hoppas men likväl så ser man alltid fram emot det.

Dans på Kasai

Allmänt / Barn, Familj, Helg, Livet / Permalink / 0
Den har gått alldeles för fort. Det var en mysig helg. Vi har mest hängt runt och inte gjort något alls. Kvällarna har varit fullt ös så om dagarna har vi inte orkat så mycket. Barnen gick upp 6 i lördags och då hade de somnat ganska sent på fredagen så de var ju inte de trevligaste barnen den dagen. Många tårar och mycket tjafs. 

Men på eftermiddagen så lämnade jag familjen och gick och tränande innan jag mötte upp tjejerna. 
(null)
Vi åt på Yuc vid Odenplan. Hade supertrevligt. Maten var riktigt god och efter det var vi några som gick vidare till Kasai. Kul ställe med galet goda drinkar! 
Vi insåg att Yuc för över 10 år sedan var ett riktigt sunkhak. Vi hängde där jätteofta för de hade så billig öl. Nu var det ju betydligt fräschare!
Det var lite tungt imorse, så idag var väldigt lugnt. Vi såsade omkring, spelade spel, mös och hade det härligt.

(null)
Nu ligger jag i sängen och ska sova. Kommer att däcka på en gång och imorgon börjar vi om igen. Har träning inbokad på lunchen, behöver svettas ut helgens dåligheter. 

(null)

Till top