feber och hål

Allmänt / Barn, Familj, Livet / Permalink / 0
 
Sjuka barn. Vi har klarat oss väldigt bra i februari men nu slog det ner. Emilia har feber som pendlar och är allmänt seg, Cillian hostar som en galning men utan feber. Dock var han vaken halva natten av hostan så vi tyckte att han lika gärna kunde vara hemma när Emilia ändå skulle vara hemma. Han har hostat i veckor nu, det kommer och går men det blir aldrig riktigt bra. Frederik håller även han på att hosta. Blir tokig här hemma. 
 
Försöker att anmäla Emilia till kollo men det verkar halva Sverige göra för sidan funkar inte . Har gjort en anmälan 2 gånger nu men den går inte igenom. Blir tokig när det är något man vill få gjort, så är det andra omständigheter som gör att jag inte kan bocka av det. 
 
I lördags blev det hål i öronen på Emilia. Det gick så fort så hon hann knappt reagera. Det ser ut som att hon alltid har haft dem, väldigt fint. Hon är sjukt stolt. Cillian blev klippt och var stolt över att han satt still i stolen... 
Tulpanerna är fortfarande fina efter alla hjärtans dag!
 
En väldigt stolt och stor tjej!
 
 

Borta i 8 dagar

Allmänt / Barn, Familj, Helg, Livet / Permalink / 0

 

Snart helg. Veckan har gått väldigt fort. Jag ser fram emot en lugn helg med barnen. Vi ska klippa Cillian och ta hål i öronen på Emilia. Frederik försökte först med att han kunde klippa Cillian men Cillian ville till en frisör. ”Han kan hjälpa oss.” Sa han lugnt. Han verkar alltså inte jätteimpad av våra tidigare försök att klippa hans hår.

Emilia är oroväckande lugn inför håltagningen. Ska bli väldigt spännande. Känns som att hon kommer att växa flera meter efter det. Hon vill nu även prova att åka på kollo i sommar. 8 dagar! Fattar ingenting. Men det är ett kollo med djur så det är inte konstigt att hon vill dit, då hon är galen i djur och ska jobba på en bondgård när hon blir stor.
Men hon verkar inte ens reagera på att hon aldrig varit ifrån oss 8 dagar tidigare. Tanken är att hon ska åka med sin kompis Greta. Vi får se hur det känns om de faktiskt får plats. Som vanligt är det väl en själv som tycker att det är jobbigast.

Igår fick jag en jättefin bukett blommor av Frederik. Fint när han lagt på minnet att min favoritsort av tulpaner är franska tulpaner. Sånt gör mig väldigt glad. Vi hade en jättemysig kväll men jag var väldigt trött och Cillian sov oroligt så man fick springa in dit med jämna mellanrum. Men det är livet och det är himla fint ändå. 

 

 

Det blåser upp

Allmänt / Barn, Familj, Kärlek, Livet / Permalink / 0

 

På samma sätt som man ska visa en bild på en semla på fettisdagen så ska man visa sin kärlek den 14 februari varje år.

Just nu är jag väldigt tom och orkeslös. Saker händer som jag inte kan styra över och jag avskyr det. Men det är alla hjärtans dag och jag har försökt skriva om det i flera inlägg. Men ärligt talat så har jag inget att säga. Har aldrig tyckt om den dagen och då har jag nästan alltid varit i ett förhållande. Dessa dagar är bra för människor som inte kan vara spontana med att visa sin kärlek utan behöver lite hjälp på traven. Frederik är inte så bra på spontana saker men vi har aldrig firat den här dagen, just för att han vet hur obekväm jag blir. Vår första alla hjärtans dag firade vi på sunkhaket där vi hade haft vår första dejt. Blev jättefulla på billig öl, bland rosor och hjärtan. Älskade det. Men efter parterapin så har vi sagt att vi kan uppmärksamma den i alla fall, på vårt sätt. Alla behöver äta en god middag ibland.
 

Jag har gjort varsin påse till barnen med en bok och lite snacks. Jag började med det när Emilia var liten och sedan fortsatte det. Tycker det är så mysigt att få ge barnen saker. Om än deras lycka är kortvarig. Jag och Frederik ska äta middag ikväll när barnen har somnat så det blir trevligt. Men jag har inte orkat tänka på det utan lämpat över det till Frederik. Han står stadigt när det blåser.

 
Till top