Upp och ner

Allmänt, Barn, Familj / Permalink / 1

Det är inte varje dag man funkar. Just nu är jag inne i en loop av ren och skär trötthet. Jag hinner inte med mig själv. Det är fullt upp på jobbet. Och efter jobbet så är det barn som kräver konstant uppmärksamhet, hus som ska tas omhand, läxor som ska läsas, tvätt som ska tvättas osv..

Barnen är även hostiga och sover ganska dåligt, vilket inte underlättar. Ni vet när de äntligen har somnat och man ska få sätta sig i soffan. Man har precis hunnit sätta på tvn och ska koppla upp sig. Då börjar Emilia gråta. Bara upp till henne och ligga där och trösta och få henne att somna om igen. När man ligger där så börjar Cillian att hosta och vaknar så då är det bara att byta säng. Frederik sitter i bion och spelar och hör inget. När de väl somnat så är man så trött, sur och bitter att man inte orkar göra något. Jag somnar på en spikmatta, för jag har inte lyckats slappna av på veckor.

Och jag vet är det är såhär med jämna mellanrum. Barnen sover dåligt, jag har mindre energi än vanligt och Frederik spelar mer än vanligt. Jag rycker upp mig efter ett tag, skäller ut min man för att han inte är tillräckligt delaktig och pussar lite extra på mina barn för att döva det dåliga samvetet. Man måste få må dåligt också, det skulle vara att göra sig själv en otjänst genom att alltid vara glad. För man är inte det. Vissa dagar är jobbigare än andra och det är inget fel med det. Vissa dagar är jag så lycklig så jag tror att jag ska sprängas. Det är högt och lågt. Det skrämmer mig inte. Det är en befrielse att inte låtsas vara perfekt. 

 

Behöver en sån här kväll 

#1 - - kerstin ehrenholm:

Ta hand om dig

Svar: Tack fina!
Linda Wallner

Till top