Tråkiga tjejer

Allmänt, Barn, Familj / Permalink / 0
Förskolan är stängd idag så jag och Cillian har varit hemma. Den lyxen!
Först tycker man att det är asjobbigt att förskolan ska ha stängt och att man måste ta ledigt en gång till. Man stressar ihjäl sig för att få det att funka. Men sen när man sitter där vid frukosten på fredagen och det är lugnt. Frederik lämnade Emilia så vi behövde inte ens klä på oss. När man kan inleda sin morgon med kaffe för att sedan hinna med en hink te, då är det ganska trevligt. Och man inleder helgen med att vara glad och inte uppe i varv. 
Det är härligt när man får tid till endast ett av barnen. Då kan man ordentligt få se personen, hinna höra alla tankar och man behöver inte få dåligt samvete för att man leker med det ena barnet medan det andra barnet leker själv. Oftast leker ju Emilia och Cillian ihop. Cillian har tur som har en syrra som fortfarande älskar att leka. 
 
Jag tycker att det är lika kul som barnen att bygga tågbana
 
När man hämtar Emilia på fritids så tycker jag att flera av tjejerna tyvärr inte verkar leka. De står i klungor och glor och försöker att se ut som att de inte bryr sig. Några få av tjejerna springer runt och leker, oftast då med killarna. Vilket är toppen, att de kan leka tillsammans. Men hur kommer det sig att det så tidigt blir den grupperingen? Tjejerna står och glor och killarna springer runt och leker? Är det för att killar mognar senare? 
Dessa tjejer har ju så många år i skolan när de endast kommer att sitta och glo, titta ner i sina telefoner och se sura ut. Varför ska de börja när de är 7 år?
De flesta av dessa tjejer verkar ju ha någon storasyster, som de ser upp till något enormt. Men så enormt att de struntar i att de själva egentligen vill leka? 
Emilia tycker ju att tjejerna är supertråkiga, vilket gör mig lite glad. Jag vill att hon ska springa runt och leka och tycker att det är jättebra att hon inte bryr sig om det är en kille eller tjej som hon leker med. Men hon finner de även lite intressanta, precis som dessa tjejer finner sitt storasyskon intressant. Skillnaden är bara att Emilia leker i alla fall. Leken toppar att sitta still och verka cool. Och jag hoppas att det gör det lång tid framöver. För det är inte coolt, det är bara tråkigt. 
 
 
 
Till top