En trött söndag

Allmänt, Barn, Familj, Kärlek / Permalink / 0

Cillian tyckte att 06 var en bra tid att starta söndagen på. Han lurar upp en under premisserna att han är så hungrig och måste få äta frukost. Maken som är tröttare än en sengångare på mornarna somnar om halvvägs upp ur sängen. 

Jag och Cillian går upp och han håller min hand medan jag går på toa. Varför vara ifred i onödan? 
Han hämtar en yoghurt som äts upp innan jag hunnit hälla vatten i kaffebryggaren. Sen är han klar. 
"Men du var ju jättehungrig! Det var därför vi gick upp! Ska du inte ha en macka iaf?"
"Min mage är mätt. Kolla padda?" 
Gaaaahhhh!!

Det är ju samma sak varje helgmorgon, jag vet ju det. Men på något sätt lyckas jag ändå irriterar mig över det. Sen sitter jag själv vid bordet med mitt kaffe och är lite sur. Ja, jag kan gå och lägga mig igen men vid det här laget så vet jag att det inte går att somna om. Jag kan aldrig somna om när jag väl har vaknat. Så kul tycker jag inte att sömn är. 

Sen spenderar vi en dag av att säga ordet "mamma". Det är ju kul, ordet mamma kan ju sägas i ett antal olika ljudlägen. Vi ska även tjata om saker vi inte får, för det är roligt när mamma tappar humöret. Då kan man le lite gulligt och så får man en puss och sedan kan man fortsätta tjata. Mamma älskar när man håller på så. 

Helger är underbart. Men det är även påfrestande. Våra barn tycker om att prata hela tiden och det är verkligen aldrig tyst. Cillian är ju galen i tåg och till och med igår när vi stod på perrongen och väntade på ett tåg så stod han och brummade! 

Emilia har i längre och längre perioder börjat leka för sig själv. Detta är nytt sen bara några månader tillbaka. Oftast ska man vara med eller så måste hon vara i samma rum som en själv. Det är jätteskönt att se att hon kan underhålla sig själv. 

Det är ju sjukt. För hur jobbiga de än är så saknar jag dem när de sover. Då kan jag och Frederik spendera en hel kväll med att prata om dem och hur mycket de växer. Bara att de finns så väger de upp allt de jobbiga de gör. Men visst, ibland vill jag sälja dem på Blocket. 

Till top