Blir inte alltid som man tänkt sig

Allmänt, Familj, Jobb / Permalink / 3
Så blev det vab igen. Emila har fortfarande feber. Känns som att man aldrig hinner jobba. Förra veckan så var det APT på fritids (hade glömt anmäla Emilia till jourfritids...) sen hade fritids något evenemang så vi var tvunga att hämta direkt efter skolan och sedan hade Cillians förskola planeringsdag på fredagen så då var den stängd. Den här veckan så har Cillians förskola APT idag, tisdag är det föräldramöte hos Cillian, onsdag är det Bromstensskolansdag och på torsdag är det utvecklingssamtal för Emilia. Fredagen är helt vanlig. 
NÄR ska man hinna jobba? Jag är ensam administrativ på mitt jobb, så om jag inte är där så finns det ingen annan på plats. Oftast är det inget problem och ibland så kan jag få in någon så jobbar lite extra men det är ändå det dåliga samvetet över att man behöver gå tidigt igen.
 
När Fredd började på sitt nya jobb så var det sagt att han kunde flexa mycket samt jobba hemifrån. Så var tydligen inte alls fallet efter ett tag. Jag kan inte förstå att programmerare behöver vara på plats jämt. De pratar konstat via sin chatt och är uppkopplade mot varandra. Som programmerare verkar det fortfarande vara så att man ska vara uppkopplad jämt, alltid kunna jobba sent och på helger. Inga företag som är vana vid folk som har småbarn. Oftast unga personer som inte har så mycket annat att göra än att sitta på jobbet dagarna och kvällarna i ända.
Nu har det blivit mycket bättre än vad det har varit tidigare år men det är ändå drygt när man tror att det äntligen kommer ett jobb som kan förenkla vardagen med småbarn lite och sen visar det sig att så är det inte.
 
Men så är det ju, det blir inte alltid som man tänker sig. Men jag kan välja att vända det till något bra. Och det är bra. Nu planerar jag och Frederik dessa dagar tillsammans. Försöker att ordna så att båda kan jobba så mycket som vi behöver och försöker att dela upp allt som har med skola och förskola att göra. Vi är två föräldrar, så vi måste jobba tillsammans för att få det här att funka. 
 
#1 - - Emma - mode - mamma:

ha en fin måndag

kram kram

Svar: Tack detsamma! Kram
Linda Wallner

#2 - - Lars:

Det är jobbigt när man känner på sig att ingen ersätter mig eller gör del av mitt jobb om jag är borta från jobbet. Svårt att hinna med allt praktiskt hemma med familjen. Hos mig skapar det stress

Svar: Ja men exakt. Det blir stress och man känner sig dålig, oftast helt utan anledning. För jag kan ju ändå inte påverka att min dotter är sjuk, så det är bara att hoppas att hon blir frisk snart.
Linda Wallner

#3 - - A M:

Åh fy, hoppas hon blir bättre så du känner dig bra med jobbet! <3

Svar: Tack! Ja, idag mår hon bättre och febern är nu borta! Kram
Linda Wallner

Till top