Vad vill man göra med livet?

Allmänt, Jobb / Permalink / 0

Ska på Billy Eliott på onsdag med mamma. Det var länge sen jag var på teater nu så det ska bli roligt. Numera bokar jag knappt något själv så det är tur att mamma finns och vill ha sällskap ibland. Annars skulle jag aldrig komma iväg. Älskar ju teater och musikaler. Så fort jag kommer in i en teatersalong får jag rysningar. Det är en så härlig känsla. Och jag avundas de som får stå på scen. De verkar ha så himla kul.

Jag började i en teatergrupp på Vår Teater i Bromma när jag var ungefär 8 år. Sen gick jag där så länge man fick, alltså tills man slutade högstadiet. Teatern var på onsdagar och det var den bästa dagen på veckan. Då fick jag komma till en grupp där jag kände mig helt hemma. Det var en så trygg och härlig grupp och vi trivdes väldigt bra tillsammans.
Något av det sista vi gjorde innan vi alla skulle börja gymnasiet var att själva skriva en musikal och sätta upp den från scratch. Det var en musikal som riktades till barn så därför bjöd vi förskolor i närheten som fick komma och titta. Och det var bland det roligaste jag har gjort! Att spela med barn som får interagera var riktigt spännande.

Det fanns inget annat för mig än att gå en teaterlinje i gymnasiet. Ibland är jag förvånad över att mina föräldrar inte stoppade mig och tyckte att jag borde gå något med bättre framtidsutsikter. Men jag är väldigt glad att de inte stoppade mig. Hade inte överlevt tre år på en vanlig samhällslinje.
Hade tre riktigt roliga år där vi spelade teater flera gånger i veckan. Vi filmade även och gjorde tv-produktioner. Kände mig aldrig helt bekväm framför en kamera. Tyckte alltid mycket bättre om att få stå på scen.

Men efter gymnasiet så valde jag att inte fortsätta alls med teater. Det har kommit tillbaka ibland i vågor, att jag borde söka någon teatergrupp eller liknande. Jag sökte till teaterhögskolan och det var jättekul att göra audition dit. Hade ingen förhoppning om att gå vidare, jag ville nog mest se vad det innebar. Tror inte ens att jag fick läsa klart min text, men det spelade ingen roll. Var bara glad över att ha vågat. Efter det så tänkte jag att jag kanske ändå ville stå framför kameran och började söka filmjobb. Lyckades få en roll i ett barnprogram och spelade in i två dagar. Hade jättekul och det är något jag sent kommer att glömma.

Spelade clown i barnprogrammet "Hotell Kom som du är"
 
Men när det var klart så var jag helt säker på att aldrig mer ville hålla på med teater eller tv. Tycke inte att det var lika kul längre som jag hade gjort på Vår Teater tiden. Insåg att jag mycket hellre skulle vilja skriva manus och texter, sen fick någon annan gärna spela rollerna. Skriva har jag gjort så länge jag kan minnas och har insett att det är det enda som följt med mig genom alla mina faser i livet. 

De senaste åren har jag inte haft så mycket tid till att skriva eller mer att jag inte haft någon ork. Men nu när barnen börjar bli lite större och nätterna inte alltid är lika kaosartiga så har man plötsligt fått kvällarna tillbaka. Och det är väldigt härligt att börja skriva igen. Jag mår bra när jag får uttrycka mig i text. Sen får vi se vart det blir av det hela.

 
Några texter som jag har fått publicerade
Till top