Paddregler och fotboll

Allmänt, Barn, Familj / Permalink / 0

Vi brukar ha som regel hemma att man efter middagen inte får titta på paddan. När man kommer hem från skola och förskola får man titta. För då hinner jag samtidigt laga mat utan att svetten rinner. Barnen kan varva ner och det brukar vara en ganska lugn stund. Kommer inte ihåg att det var samma lugn när Emilia var yngre. Men då kollade hon inte på paddan. Hon fick bara ha den när vi åkte bil eller så. Man är inte lika hård med barn nummer två. Kan ju säga att paddan är oftast enda chansen till lugn här hemma. Då sitter de still. Och om de sitter med hörlurar är det ännu bättre. För då blir de helt isolerade och tittar verkligen på filmen utan att ta in andra ljud. 

Men jag tror att tv och paddor inte är det bästa innan läggning. Det är så mycket intryck. Oftast tittar de inte heller på något som är lugnt för numera ska allt gå fort på film. Det ska hända saker hela tiden. Vi märkte en stor skillnad när vi tog bort det efter middagen, de var mycket lugnare vid nattningen och även natten var lugnare. Nu leker de istället på sina rum eller tillsammans. Oftast sitter vi alla i ett rum och leker. Jag som har så svårt att strunta i disken och lämna ett kök stökigt har fått lära mig att ingen dör av att ett kök är stökigt i några timmar. Däremot så får jag umgås med mina barn, vi hinner prata en massa och busa. 
 
 
Ikväll spelade hela familjen fotboll inomhus! Det började väldigt lugnt med att vi bara rullade boll jag och Cillian. Sen hoppade resten av familjen in och då blir det lite vildare. Båda Emilia och Cillian var svettiga och röda om kinderna efteråt men skrattade så de kiknade när de försökte att ta bollen från Frederik som fintade bort dem hela tiden. Jag är väl inte ett fan av just en sån lek där saker lätt kan gå sönder eller som är pulshöjande precis innan läggning men det var kul. Fick lite panik när Frederik satsade för hårt och drämde bollen in i köket mot alla glas och hade ner en flaska. Men den höll. Och det var ju ingen vanlig stor fotboll utan en liten och mjukare. 
 
 
Och ibland så struntar vi i det hela och låter barnen kolla padda efter maten. Då blir de överlyckliga och tycker att vi är supersnälla!  Och ibland dricker vi vin mitt i veckan och kollar tv samtidigt som vi lagar middag. Och det är härligt det med! 
 
 
Till top