Have you any dreams you'd like to sell?

Allmänt / Barn, Drömmar, Kärlek / Permalink / 2

Vi satt och pratade om drömmar på jobbet i veckan. Jag berättade att jag aldrig drömt en snäll dröm om min man. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Det är inte ofta jag drömmer om honom men när det väl händer är han alltid dum, indirekt eller direkt mot mig. Vaknar med en besviken känsla och blir så arg. Vilket den riktige Frederik självklart får ta emot. Han förstår inget men ber om ursäkt, vilket är jättekonstigt och gör mig arg på riktigt men det rinner ju såklart av, han försöker bara att verka förstående. Och det är väl därför jag drömmer om att han är dum. För i verkligheten är han så snäll och han skulle aldrig såra mig medvetet. Jag som är mer dramatisk och låter mer måste få utlopp för det på något sätt och då passar det väl bra att göra det i en dröm. Även om det vore välkommet att drömma snälla drömmar.

Och det är kul hur olika vi är. I Frederiks drömmar så är jag oftast snäll och klängig på honom. Vilket jag verkligen inte är i verkligheten. Eller snäll är jag ju men jag är extremt dålig på närhet och kramar, något jag vet att Frederik vill ha mer av. Och han drömmer att han ska rädda en hel stad eller att byggnader står i lågor. Han är alltså oftast någon slags superhjälte. Han spelar för mycket tv-spel tror jag.

När vi sprang Color Run för några år sedan
 

Jag tycker att det är väldigt kul och spännande med drömmar. Många tycker att det är tråkigt att höra vad andra drömmer om men jag tycker det är väldigt intressant. Man får ju en inblick i vad personen tänker på om dagarna. Vissa drömmar har jag fortfarande starka fragment så vet jag ungefär vad det handlade om eller känslan av drömmen.

Men det starkaste var nog när jag var gravid med Emilia. Vi tog inte reda på könet, för det spelade ju ingen roll för oss. Men jag var från start väldigt säker på att det skulle bli en tjej. Sen några månader in i graviditeten så drömde jag om förlossningen, fast det var som en vanlig gynundersökning, och där sa de något om en flicka, eller att det kom ut en flicka. Det minns jag inte. Men när jag vaknade så var det så starkt, det var som att jag hade fått mina förnimmelser bekräftade. Efter det tänkte jag inte en på pojknamn. Och ut kom då en liten Emilia, såklart.

 
#1 - - yasmine:

Jag har hört att man inte ska berätta om andra om va man drömt för det e ingen som bryr sig...
Tråkigt tycker jag... jag som du, tkr också att drömmar är jätteintressant! Jag drömmer ofta jättekonstigt haha, men ändå lite roliga drömmar kan jag tycka, även om de e lite konstiga. Jag skulle gärna vilja veta på riktigt, vad de betyder och varför vi drömmer! (Och framförallt, varför vi ofta drömmer lite konstiga drömmar!) Ibland undrar jag tom om inte hela livet är en dröm egentligen och att vi vaknar upp ur den på riktigt när vi sedan dör?! För när vi drömmer nu, så kan vi ju drömma att vi är på väg att dö, men så brukar man ju vakna upp precis när vi ska dö! (Anatagligen för att vi inte vet hur det känns/vad som händer??)

Svar: Haha vad roligt. Jag har tänkt exakt samma, att vi kanske bara drömmer hela tiden, att hela livet är en dröm! Det är väldigt häftigt med drömmar och hur de påverkar en.
Linda Wallner

#2 - - Inger Fridemark:

Vilken jättesöt liten prinsessa.

Till top