Återupptäck den här dagen

Allmänt, Barn, Familj / Permalink / 0
Google gör ju samma sak som Timehop och påminner en om tidigare år. Så jag tänkte att vi skulle kolla på september för 3 år sedan. 
Vi bodde i Hässelby och jag var föräldraledig med Cillian. Njöt så mycket mer av att vara hemma med Cillian än med Emilia. Med henne kände jag extrem prestige i att gå på öppna förskolan, träffa andra mammor och fortfarande hålla igång det sociala livet, mest för att det verkade som att det var så man skulle göra. Med Cillian gick jag inte en enda gång på öppna förskolan. Vi hängde hemma och mös, gick promenader och hängde med de andra i området som var hemma. Körde vinluncher, fikade, kollade serier i sängen
 
På fredagar var Emilia ledig från förskolan och hängde med oss. Tyckte att det var så svårt med de dagarna, för man ville ju att Emilia skulle känna sig stimulerad när hon var hemma utan sina kompisar, samtidigt som Cillian oftast enbart sov på mig. Men det var mysigt, för vi tre fick så mycket tid ihop. Man hämtade Emilia tidigt. Och man var inte en lika stressad person, för vi hade ju inte bråttom. Emilia behövde inte komma i tid till förskolan, om de inte skulle iväg någonstans och jag och Cillian skulle oftast bara hem efter lämningen. 
 
 
Emilias förskoleoutfit 
 
Närhet var det enda som funkade på honom. Jag satt länge och studsade på en pilatesboll samtidigt som jag höll honom. Då somnade han. Ibland lyckades man förflytta sig till soffan och där blev man sittande tills han vaknade. Om man la ner honom så vaknade han ju, såklart. Och då fick man börja om igen, vilket man aldrig ville. Så man satt där. Kollade dåliga serier på tv, scrollade igenom sociala medier för 100 gången den förmiddagen. Jag tyckte att det var extremt jobbigt att känna mig så låst. Jag visste ju att perioden skulle gå över men när man är inne i den så är det väldigt påfrestande. 
 
Emilia hade tjatat länge om att bli storasyster. Men varken jag eller Frederik var redo, så det fick ta den tid det tog. Först trodde vi att vi skulle köra det klassiska med 2 års mellanrum. Men vi ville inte då. Jag mådde inte tillräckligt bra. Men när hon väl blev storasyster så blev hon den snällaste av dem alla. Hon hjälpte till hela tiden, ville oftast lite för mycket. Men det var väldigt fint att se en så liten tjej skatta något så högt. Och Emilia har ju från start varit Cillians idol
 
Att bli tvåbarnsmamma gjorde livet komplett. Faktiskt. Det låter jättetöntigt men när Cillian kom blev vi den familjen vi alltid visste att vi skulle bli. Det kändes så rätt. Och jag är glad att vi väntade så länge som vi gjorde. Vi fick massor av tid med Emilia när hon var liten och hon fick vara liten länge. Nu får Cillian vara liten länge och vi har mycket tid till att umgås bara med honom också. För Emilia har fritidsaktiviteter, kompisar och början till ett helt eget liv. Allt föll på plats.
 
 
 
Till top