Sova utan drömmar

Allmänt / Barn, Drömmar, Familj, Höst, Livet / Permalink / 0

Kom hem till ett tomt hus igår kväll. Hade spenderat några timmar hos frisören och inte hunnit med någon middag så jag kände mig ganska slut. Så när jag hade tvättat bort allt smink och lagt en värmekudde i sängen så låg jag där och åt mat och kollade på tv tills jag somnade som en stock kl. 23. Trodde att jag skulle behöva ha minst ett glas vin i kroppen för att lyckas somna i ett tomt hus men inget behövdes. Tror att min kropp har varit helt slut den senaste tiden för jag sov så tungt. Kommer inte ihåg en enda dröm och jag har dömt så mycket de senaste veckorna och vaknat helt slut. Inget har ju varit bra heller i drömmarna. Det har handlat om bråk med Frederik, inbrott, att jag glömt barnen, gjort misstag på jobbet och liknade. Listan kan göras lång av dåliga drömmar. Men nu vaknade jag innan alarmet gick igång och kände mig utvilad för första gången på länge.

Tänk att man tror att man känner sig själv och sin kropp så bra men ändå lyckas missa alla uppenbara signaler på att man måste varva ner. Eller missa och missa, valt att strunta i dem. Så jäkla puckat. Känner mig ganska rofylld just nu, en väldigt härlig känsla som jag hoppas ska sitta i ett tag till.

 Så nöjd med färgen!

Höstlov

Allmänt, Barn, Familj, Höst / Permalink / 1
Vaknade med ett barn på varsin sida och det var så mysigt. Frederik låg själv i Cillians rum på en madrass på golvet. Han hade gått in tidigt i morse när Cillian vaknade och lagt sig där. Men Cillian, som aldrig lämnar sitt rum själv utan alltid vill bli hämtad, gick och la sig hos mig och Emilia istället. Sen när han hade ätit frukost och Frederik fortfarande låg kvar i hans rum så gick han och tände och sa att nu ville han leka så pappa fick gå! 

De tre åker iväg till Frederiks föräldrar två dagar nu på höstlovet. Roligare att leka där är hemma. Sen ska vi alla vara lediga tillsammans från torsdag. Ska bli jättemysigt med långhelg. Dock blev Emilia ledsen över att inte få gå på fritids under höstlovet. Det är ju oftast roligare på fritids då, för de gör en massa utflykter och annat mys men vi måste göra av med våra föräldradagar som annars kommer att försvinna nu när Emilia fyller 8 år. Så då får hon snällt stanna hemma. 
 
När man helt plötsigt får några dagar för sig själv så blir det väldigt lyxigt. Så idag efter jobbet så ska jag färga och klippa håret. Har inte färgat håret hos en frisör på flera år. Inget jag har velat slösa pengar på men nu är jag så trött på mitt eget förfall så nu tar jag tag i det istället! Det lyxigaste med det hela är att man inte känner någon stress för att hinna hem. Ingen väntar med middag, inga läxor som behöver läsas och inga barn att natta. Det är bara jag. Finns matlådor sen helgen i kylen så jag kan bara komma hem och slänga mig framför en serie utan dålig samvete. Så jäkla trevligt och om jag blir snygg i håret så är ju det en bonus! 
 
Besökte MOS igår med ett glatt (?) gäng för att inhandla kläder och paddskal
 
Cillian valde Spiderman pyjamas och My little pony mockasiner, älskar mixen!

Karva pumpa

Allmänt / Barn, Familj, Halloween, Höst / Permalink / 0
Började dagen med att köra till Blomsterlandet för att köpa pumpa. Cillian har tjatat hela veckan och egentligen ville han åka dit 7 imorse men jag sa att affären sov. Då blev han ledsen...det är alltid intressant med en treåring i huset. 
 
 
 
Barnen tröttnade sådär fem minuter in i karvandet. Så sen karvade jag och Frederik så svetten lackade. Men de blev fina. Ska tända dem sen ikväll när det är mörkt. 
Jag lär mig aldrig och tänker att det kommer att bli mysigt med pyssel ihop med barnen. Ärligt talat är det inte så ofta det är mysigt. Det blir mest kladdigt, stressigt och barn som blir osams för att de inte vill dela på sakerna. Och sen slutar det alltid med att man själv sitter och gör klart det hela. 
Men jag måste sänka ambitionen och inte bli ledsen för att det inte blir som det var tänkt. För det blir aldrig som man tänkt sig när man har barn. 
 
Utöver det så har vi mest lekt idag, barnen har badat och vi har tagit det ganska lugnt. Nu är Frederik och Cillian iväg och slänger återvinning och handlar. Emilia kollar paddan och jag leker med hennes hår. Försöker lära mig att göra ordentliga utbakade flätor men det blir aldrig bra. Eller så har jag bara inget tålamod. 
 
Är det idag barn går trick or treat? För vi har inget godis hemma...
Till top