karaktär och styrka

Allmänt / Barn, Familj, Helg, Livet / Permalink / 0

Det är något fuffens på fredag. Jag får inte boka in planer och Emilia kan inte ha över en kompis verkar det som… Frederik har något planerat och det tar kål på mig att jag inte vet vad. Jag är inte bra på det här att släppa kontrollen och inte själv få planera min födelsedag eller andra saker, för den delen.

Nu visar det sig dock att både Frederik och Emilia ska vara borta praktiskt taget hela söndagen på tävling med Brommagymnasterna. Frederik är tränare och Emilia älskar att ha honom med.
Jag är så glad att han bestämde sig för att vara tränare även om han inte alltid tyckt det varit så kul så märker man på honom hur mycket han gillar tjejerna och deras framsteg. Men nu vill inte Emilia gå kvar längre och Frederik måste få utbildning för att få fortsätta, så det passar ganska bra att det är slutet nu.

Det här med fritidsaktiviteter tycker jag är intressant. Vissa slänger in sina barn på allt. I tron att det är bra för karaktären och att de bygger dem till starka individer. Jag kan självklart hålla med i att man behöver prova sig fram för att se vad man tycker är kul men sen tycker jag också att man ska få sluta om man själv inte trivs. Jag tycker att det är jobbigt att Emilia går kvar på gympan nu för jag vet att hon inte tycker om det. Något hon i början tyckte var kul har ändrats till ångest på söndagar. Och jag tror inte på att pusha för hårt för att de ska stanna.
Säger man nej så är det nej. Jag tycker även att det kan räcka med ca 1-3 aktiviteter i veckan. Låt barnen få leka efter skolan eller bara ta det lugnt. Boka inte in för mycket på helgerna, för det är er tid som familj. Och jag tror att den tiden är minst lika viktig när man bygger karaktär och styrka.

 
Till top