Ofiltrerat for the win!

Allmänt / Barn, Familj, Kärlek, Livet / Permalink / 0

Om man ska ha en blogg som heter ”utan filter” så får man ju se till att man leva efter det också. Klart att jag filtrerar, alla ska inte veta allt. Men jag tror även att det är viktigt att berätta att det inte alltid är skimrande. Vi får så mycket av det som det är. Jag är helt ärligt riktigt jävla trött på det. Att höra människor referera till sitt liv som perfekt känns hemskt och som en lögn i mina öron. Varför är många så måna av att hålla ett perfekt yttre? Tror de att vi kommer att döma dem för att de inte lyckas med hela livet? Jag förstår faktiskt inte.

Jag tycker att mycket är jobbigt i livet. Relationer, barn, jobb. Ja alltså det mesta. Jag har tidigare varit väldigt dålig på relationer med mina vänner och ofta tagit på mig en roll som är ganska långt ifrån mig själv. Jag har gjort det som förväntas av mig och sen när jag visat en del av mitt riktiga jag så var det inte alltid varit accepterat. En av de dåliga sakerna med att vara för anpassningsbar. Och i vuxen ålder är det svårt att hitta nya vänner men de jag har fått i vuxen ålder är också ärligare. Vi har en helt annan relation till varandra än vad jag hade som yngre. Jag är mig själv och det är så jäkla skönt. Jag lägger inte på något filter och jag förskönar aldrig mitt liv.

Jag kan ofta känna att jag fortfarande är väldigt dålig i min parrelation. Och det är något jag jobbar på varje dag. Jag vill mycket men ibland har jag svårt att ge allt. Och det är enbart av rädsla för att göra min partner besviken eller att såra honom om det är så att jag inte lyckas. Jag kan vara stor i ord och känslor men blir livrädd när jag får svårt för att vara det.

Som mamma så är jag extremt ofiltrerad. Jag tror att barn mår bra av att se alla känslor. Och förstå att ens mamma inte bara är mamma utan en människa med ett eget liv. Det är inte så att jag gråter inför dem när jag och Frederik har bråkat. Men Emilia har sett mig bryta ihop, oftast när hon gör något fint. Men barnen ska se mig arg, glad, ledsen, konstig och knäpp. För allt ingår. Och om jag filtrerar mig själv så kommer de med all sannolikhet att göra det med. Och jag spenderade halva min uppväxt med att låtsas vara någon jag inte är. Och jag vill aldrig att de ska låtsas.

 
 
Till top