Bio och middag

Allmänt / Barn, Familj, Helg, Jul, Livet, Mat / Permalink / 0
Imorgon blir det klassiskt. Cillian vill absolut inte vara med på luciafirandet på förskolan. Inte förvårande. Barnen har aldrig velat uppträda på förskolans uppvisningar. Vi är och har alltid varit de föräldrar som måste springa fram och hämta ett gråtande barn. Medan andras barn sjunger fint och tittat lite konstigt på våra. Men så är det. Vi gillar ju att sticka ut... MEN med tanke på att deras fina mormor hämtar barnen på onsdagar så tänkte vi passa på att gå på bio och sedan äta middag ute. 
 
Vi tar oss aldrig tid för bio längre. Dels för att det aldrig går något bra och dels för att det känns som slöseri med tid. Varför sitta tyst i en biosalong när vi kan umgås på en restaurang? Men jag tror att det är precis vad vi behöver. Bara sitta tysta i mörkret, sjunka ner i en soffa med lite popcorn och stänga ute barn som skriker MAMMA tusen gånger om dagen eller bryter ihop för att vi har städat deras rum.... Jag hittade en tid lite tidigare så vi hinner med även en middag! Innan barnen var det här vårt favoritupplägg. Vi gick på bio ofta och sen efter bion så gick vi och åt, så att vi kunde prata om filmen. 
 
Sen på torsdag har jag julfest med jobbet och på fredag har Frederik julfest med sitt jobb. Så vi får båda varsin kväll ensam med barnen. Det ser jag också fram emot. Det är mysigt att ha dem för sig själv. Natta själv gör man ju ganska ofta, då barnen helst vill att jag ska natta båda...riktiga mammagrisar! Men sen får man även kvällen själv och det är riktig lyx!
 
Lagade mängder med köttbullar i helgen, så jäkla gott!
 
Vi var på julmarknad i Sumpan. De hade även tåg och tekoppar som man kunde åka, till Cillians stora glädje!
 
 
Vi hade pepparkakspynt och sen fikade jag och barnen hemma hos en kompis med årets första lussebullar!
 
 
 
 
 
Till top