Årskrönika

Allmänt / Barn, Familj, Livet, Årskrönika / Permalink / 2
Man kanske borde summera året lite. 

Året började riktigt jäkla tungt. Frederik gick äntligen med på att gå i parterapi och vi påbörjade en jobbig och påfrestande period. Vissa gånger gick vi därifrån och pratade inte med varandra på flera dagar och andra gånger höll vi handen när vi var klara. Just nu försöker vi själva ett tag och ser hur vi klarar allt på egen hand. Vi tyckte om vår terapeut så mycket att vi trodde att det aldrig skulle funka om hon inte fortsatte att hålla oss i handen men det går bra. Om än upp och ner. Men det finns ingen människa som jag har så kul med och som känner mig till 110%. 
(null)
(null)
Ett beställningsjobb jag hade gjort åt Loppi kom i tryck och det var en mäktig känsla! Jag startade en blogg i september och sa till mig själv att jag håller den igång fram till december och såg den mest som ett experiment men det är härligt att få skriva igen. Jag tror att det behövs en social plattform som denna för att få fler chanser att få krönikor publicerade och det vill jag ju gärna. Men bloggen kommer inte att stängas ner nu sista dagen i december, utan jag fortsätter, för det är så himla härligt. 

(null)
Det är året jag gick på många fler konserter än jag gjort sammanlagt på flera år. Det hade varit ett löfte till mig själv året innan och jag är väldigt glad att jag höll det. Alla konserter har varit riktigt fantastiska upplevelser men den bästa för mig var Oskar Linnros på Popaganda. Hans texter och hans kärlek till musiken gör mig helt varm. 

(null)
Jag reste utomlands med båda barnen utan Frederik. Min mamma följde med och vi hade det toppen. Jag har varit mycket själv med barnen och vi har hittat på roliga saker. Det är härligt när man känner sig så stark på egen hand. Speciellt när det fanns en tid då jag inte trodde på mig själv. Det har varit ett utmanande år som mamma men även ett otroligt roligt år som mamma. Vi har busat som aldrig förr och barnen har kört slut på mig varje dag. 

(null)
(null)
För min egen personliga del så har det varit ganska rörigt. Jag har inte vetat hur jag ska göra med livet eller mitt och Frederiks äktenskap. Vissa dagar (veckor) har jag velat ge upp och strunta i allt. Jag har tittat på lägenheter på Hemnet för mig och barnen och tänkt att jag inte vill mer. 
Jag började träna ordentligt och sedan förstördes ryggen och jag kom in i en rejäl svacka. Jag började röka igen under sommaren och hade riktigt svårt att sluta när sommaren var slut. Jag har enbart tittat på lättsamma saker när barnen väl har somnat för att jag inte orkat ta in jobbiga saker eller saker som kräver min uppmärksamhet. Ibland har jag inte längtat till helgen för att det är jag som bara har haft hand om barnen. 
Och jag kan inte säga att det är toppen nu. Det är fortfarande tungt. Men jag känner mig stark i mig själv och den jag är. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra när det inte bara handlar om en själv. 

(null)
Under 2018 hoppas jag på att resa mer. Inte bara med familjen utan även komma iväg själv med vänner. Inför resan till Sri Lanka så har jag tänkt försöka hitta min biologiska mamma. Men jag är väldigt delad inför det och har inte bestämt mig helt än. 
Jag vill (som alltid) bli bättre på att ta mig tid för mig själv och låta Frederik ta ansvaret över familj och planering. Sen vill jag självklart fortsätta skriva så ofiltrerat som det bara går och förhoppningsvis få några fler krönikor publicerade. 
(null)

Gott Nytt År alla fina! 

Krönika i Mama

Allmänt / Barn, Krönika, Mamma, livet / Permalink / 1
Jag har ju helt glömt att länka till min senaste krönika! Ni hittar den här!

Rubriken ändrade de dock, det är inte ofta jag skriver ordet bebis...
(null)


Aladdin

Allmänt / Barn, Familj, Livet / Permalink / 2
I onsdags så var jag, Emilia och Frederik på waterfront för att se musikalen Aladdin. Vi såg deras förra uppsättning, Snövit, och den var riktigt bra. Tyvärr var Aladdin inte alls på samma nivå. Den var ganska löjlig och dåligt uppsatt. Inte ens Emilia verkade tycka att den var så rolig. 
(null)

(null)
Men det är alltid mysigt att få tid med bara ett av barnen. Och även om det oftast är Emilia som tar all energi så blir hon lugnare när hon inte har brorsan där. Och bara det att man har endast ett barn att hålla reda på! Ett barn som är så pass stort att de kan (nästan) hålla reda på sig själv. Det är en riktig lyx! 

(null)

(null)
Cillian hade det toppen, han fick sova hos mormor och morfar och sen så åkte de tåg, pendel, tvärbanan och buss. Allt det som Cillian uppskattar! 

Till top